Uw eerste bezoek bij Delea

U kunt rechtstreeks een afspraak voor een voetonderzoek maken bij Delea podotherapie. Een verwijzing van een huisarts, praktijkondersteuner of medisch specialist is noodzakelijk.  Na het maken van een afspraak komt u langs voor een uitgebreid voetonderzoek en de vaststelling van uw risicoprofiel (Sims-classificatie) en een zorgplan voor voetbehandelingen door de pedicure.

We beginnen met een kennismaking en het vastleggen van uw gegevens , waaronder uw burgerservicenummer of BSN ( voorheen: sofinummer). U vindt dit nummer op uw identiteitsbewijs, uw rijbewijs en op uw verzekeringspas.

Het podotherapeutisch onderzoek begint met een vraaggesprek over uw conditie, eventuele klachten aan uw voeten en het verloop van uw Diabetes : waar zit de klacht precies, wanneer hebt u er last van, zijn er bijzondere omstandigheden die invloed hebben op de klacht zoals werk of een bepaalde activiteit?

Als de klacht precies is omschreven, beginnen we met een lichamelijke onderzoek. Dat bestaat uit een inspectie van uw lichaamshouding en voetstand en de drukverdeling onder uw voetzool
Daarna volgt een beoordeling van het functioneren van voeten, benen en eventueel de rug en apart een loopanalyse. U loopt en de podotherapeut kijkt naar de landing en afwikkeling van uw voeten en let daarbij op de balans en het ritme en links/rechts symmetrie van de beweging van uw benen en rug.

Na de beoordelingt , volgt een nagesprek met een therapievoorstel in de vorm van een voetbehandeling en eventueel een corrigerende hulpmiddel zoals een inlegzool of teenorthese. U krijgt ook advies hoe u het beste met de klacht om kunt gaan, bijvoorbeeld bepaalde spieren regelmatig rekken, oefenen, massage, gedoseerde rust enzovoort.

Bij het aanmeten van een corrigerende inlegzool of teenorthese hoort een vervolgtraject. Teenortheses (teenstukjes van siliconenrubber) moeten na het vormen op de voet worden nabewerkt en gepast. Corrigerende inlegzolen worden gemaakt door samenwerkende podoloog enhebben een productietijd van 2 – 3 weken. Ook dan krijgt u een afspraak voor het afhalen en passen van de inlegzolen. Daarna volgt voor therapeutische inlegzolen nog een controleafspraak 6 tot 8 weken na het afhalen van de zolen.

Zolen worden gemaakt en geleverd door collega-podologen van Podozorg ( Druten, Beneden-Leeuwen) en Podotherapie Hochstenbach (Dodewaard)