Uw eerste bezoek bij Delea

U kunt rechtstreeks een afspraak maken bij Delea podotherapie. Een verwijzing van een huisarts, specialist is welkom maar niet noodzakelijk.  Na het maken van een afspraak komt u langs voor een onderzoek naar de oorzaak van uw klachten.

We beginnen met een kennismaking en het vastleggen van uw gegevens , waaronder uw burgerservicenummer of BSN ( voorheen: sofinummer). U vindt dit nummer op uw identiteitsbewijs, uw rijbewijs en op uw verzekeringspas.

Bent u zonder verwijzing gekomen, dan houdt de podotherapeut eerst een korte screening van uw gezondheid en de aard van uw klachten om vast te stellen of u bij de podotherapeut aan het juiste adres bent.

Het podotherapeutisch onderzoek begint met een vraaggesprek over uw klachten: waar zit de klacht precies, wanneer hebt u er last van, zijn er bijzondere omstandigheden die invloed hebben op de klacht zoals werk of een bepaalde activiteit?

Als de klacht precies is omschreven, beginnen we met het lichamelijke onderzoek. Dat bestaat uit een inspectie van uw lichaamshouding en voetstand, een beoordeling van het functioneren van voeten, benen en eventueel de rug. Daarna volgt een loopanalyse. U loopt en de podotherapeut kijkt naar de landing en afwikkeling van uw voeten en let daarbij op de balans en het ritme en links/rechts symmetrie van de beweging van uw benen en rug.

       

Na de vaststelling van de oorzaak van de klachten en een diagnose, volgt een nagesprek met een therapievoorstel in de vorm van een voetbehandeling, een corrigerende hulpmiddel zoals een inlegzool of teenorthese. U krijgt ook advies hoe u het beste met de klacht om kunt gaan, bijvoorbeeld bepaalde spieren regelmatig rekken, oefenen, massage, gedoseerde rust enzovoort.

Bij het aanmeten van een corrigerende inlegzooel of teenorthese hoort een vervolgtraject. Teenortheses (teenstukjes van siliconenrubber) moeten na het vormen op de voet worden nabewerkt en gepast. Daarvoor krijgt u een afhaalafspraak. Corrigerende inlegzolen hebben een productietijd van 2 – 3 weken. Ook dan krijgt u een afspraak voor het afhalen en passen van de inlegzolen.

Bij de therapeutische inlegzolen krijgt u bovendien een controleafspraak 6 tot 8 weken na het afhalen van de zolen. Bij de controle vindt een kort onderzoek plaats naar de voetstand, uw looppatroon en de oorspronkelijke klacht. U kunt zelf aangeven wat goed en wat minder goed is bevallen aan de therapie. Afhankelijk van uw ervaringen en van het resultaat van de therapie kan de inlegzool worden aangepast.

Delea podotherapie hanteert een kostenvrije periode van 4 maanden bij aanhouden van dezelfde klacht. Zonodig passen we de hulpmiddelen vaker aan om een optimaal resultaat te bereiken. Let wel, dit is geen garantie op de werking van het hulpmiddel. U bent niet een apparaat met een aan/uit knop dat uitgebreid is getest. Het maken en gebruiken van een hulpmiddel, zoals een corrigerende inlegzool is  eerste keer gebaseerd op onderzoek en kennis en ervaring van de podotherapeut. Soms zijn meerdere stappen nodig voor een goed resultaat.